Lacul Buhui, desprins din povești. „Un loc unde natura s-a întrecut pe sine în frumuseţe”


Dacă în acest sfârșit de săptămână doriți să faceți o drumeție, ați putea alege drumul până la Lacul Buhui. „Tot traseul este minunat pentru că a nins la Anina!”, spun cei de la Banatul Montan.

Lacul Buhui este primul lac de acumulare din țară, construit pe calcare. Este situat la 6 km de oraşul Anina.„De la cimitirul din Anina, se urmează drumul forestier de 6 km până la Lacul Buhui. Puteți parcurge pe jos această distanță sau să înaintați cu mașina prin pădure, atât timp, cât drumul este curățat”, spun cei de la Banatul Montan pe Facebook.


Tot traseul este minunat pentru ca a nins la Anina!”, mai menționează aceeași sursă. La finalul drumului veți descoperi lacul înghețat. Dacă aveți curaj, „vă puteți aventura și pe traseul tematic din jurul lacul”.


Acumularea a fost realizată în secolul al XIX-lea, în perioada 1884-1887, având scopul de apărare împotriva inundațiilor produse de râul Buhui și de asigurare a alimentării cu apă a orașului Anina. Abia după 52 de ani s-au făcut primele reparații, când s-au constatat defecțiuni la paramentul amonte al barajului. Lacul sub formă de vultur are lungimea de 1 km şi se întinde pe o suprafaţă de aproape 10 ha, având o adâncime maximă de 7 m.


„El este înconjurat de o frumoasă pădure de brad în amestec cu fag, fiind un loc unde natura s-a întrecut pe sine în frumuseţe”, mai spun cei de la Banatul Montan.


Dacă v-au convins cei de la Banatul Montan, pregătiți echipamentul de drumeție. Dacă nu vă aflați în carantină, este un loc perfect pentru o pauză. Probabilitatea ca aceste zone să fie aglomerate este foarte mică.


Pagina de Facebook Banatul Montan este o continuare online a ghidului scris de Gheorghe Popovici, fiind promovate obiectivele din Banat. Există și o aplicație cu trasee și obiective turistice.

Foto: Facebook / Banatul Montan
sursa articol (tion.ro

Similar Suggestions

Alți bani europeni ajung în Timiș prin PNRR
Consiliul Județean Timiș pregătește demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu”. Instituția a scos la licitație serviciile de proiectare
Consiliul Județean intră într-un parteneriat european pentru promovarea surselor de energie regenerabilă
Noi achiziţii pentru ISU Timş
Consiliul Județean Timiș prelungește termenul de depunere a proiectelor pe bugetul participativ. Timișenii își pot înscrie propunerile până pe 15 iunie