Banat Media


About

Banat Media a fost  fondată în 2006 ca prestatoare de servicii în domeniul publicațiilor electronice. Cu sediul în Germania, firma este specializată  pe tematici legate de istoricul și tradițiile culturale ale Banatului, însă este deschisa tuturor artiștilor și instituțiilor care promovează arta vizuală, inclusiv celor din diaspora. Primele produse au fost cărți poștale cu CD-uri integrate prin care se puteau trimite o serie de informații digitalizate. Așa a fost creat primul CD de prezentare a orașului Timișoara în șapte limbi și cu imagini panoramice ale obiectivelor turistice ale orașului – o noutate absolută în marketingul de atunci. Au urmat apoi o serie de prezentări despre instituțiile culturale ale orașului, ca de exemplu despre Muzeul de Artă, Muzeul Satului Bănățean și despre bisericile istorice.

O altă noutate a fost cartea poștală în format panoramic cu mini-DVD, care a inclus primul tur virtual de 360 ​​° de-a lungul drumului pentru bicicliști, paralel cu râul Main. Au urmat proiecte internaționale despre caligrafia arabă și Sfânta Moschee din Medina. Ultimul proiect, o carte poștală CD, ca suport de promovare pentru „Timișoara Capitală Culturală 2021”, a fost din păcate stopat. Cu timpul, dezvoltarea tehnologiei a făcut ca suportul CD și DVD să fie depășit.

Ulterior, Banat Media s-a reorientat pe producția de albume în format digital, așa-numitele „flipbooks sau flipalbums” – care sunt practic cărți sau albume în format electronic, unde cititorului i se oferă, pe lângă vizualizare, și posibilitatea de răsfoire virtuală. Este o modalitate de publicație modernă și originală, semnificativ mai ieftină decât formatul tipărit. Se pretează în special pentru albume foto și de artă, jurnale de călătorie, cărți de bucate sau chiar albume ilustrate de poezie și cărți pentru copii. Aceste formate digitale (cunoscute și sub numele de ePaper) pot fi păstrate într-o bibliotecă virtuală sau comercializate într-un magazin online. Desigur, dacă este necesar, albumele pot fi și tipărite.

De asemenea, Banat Media oferă servicii de promovare a artiștilor vizuali în mediul online prin realizarea și administrarea expozițiilor de artă virtuală în format 3D, producerea de albume digitale și videoclipuri. În acest mod artiștii vizuali au posibilitatea de a-și face cunoscute lucrările într-un mod profesional în mediul online, unde acestea pot fi accesate de un public larg.

https://banat-media.eu/

Photo Gallery

Similar Suggestions

La Pas

Events organiser

Noi Re-Cream

Events organiser

La Fiesta

Events organiser

Startup Weekend Timisoara

Events organiser

Cină în tramvai

Events organiser